8 cetateni din Republica Moldova, prinsi lucrand ilegal pe un santier din Brasov. Angajatorul, amendat cu pana la 20000 lei de muncitor

Poliţiştii de imigrări din Braşov, în cooperare cu inspectori de muncă din cadrul ITM Braşov, au depistat 8 cetăţeni străini, din Republica Moldova, care lucrau fără aviz  de muncă  pe un şantier din municipiul Braşov. Pe numele reprezentanţilor societăţii comerciale vor fi aplicate sancţiuni contravenţionale cu sume între 10.000 lei şi 20.000 lei pentru fiecare străin depistat.

Activitatea de prevenire şi combatere a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini  reprezintă o prioritate a Inspectoratului General pentru Imigrări, în vederea creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului, printr-un control permanent asupra respectării legislaţiei în domeniul migraţiei.

Astfel, la data de 16 aprilie a.c., poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Braşov, în cooperare cu inspectori de muncă din cadrul ITM Braşov, au efectuat un control  pe linia  prevenirii şi combaterii muncii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat  8 cetăţeni străini, cu vârste între 28 şi 56 de ani, toţi din Republica Moldova, care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale, respectiv fără a deţine aviz de muncă conform prevederilor OUG 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României.

Ca urmare a celor constatate, pe numele reprezentanţilor societăţii comerciale vor fi aplicate sancţiuni contravenţionale în conformitate cu legislaţia în vigoare, cu sume între 10.000 lei şi 20.000 lei pentru fiecare străin depistat.

Poliţiţtii de imigrări au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Burebista” Braşov.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

 

foto arhiva

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: