10 ani de Oktoberfest

Orășence, domni, domnițe, cavaleri, socri, bunici și bunicuțe, burlaci și familiști convinși, domnișoare și vecini vă spunem tuturor: ein Prosit! Adică: Noroc! De ce? Pentru că mai este puțin timp până când vom rosti acest cuvânt tare și răspicat, cu o halbă de bere rece în mână – Ciucaş Malzbier ediţie aniversară Oktoberfest sau de Ciucas lager, dând astfel startul unui nou episod, al unuia dintre cele mai iubite și așteptate festivaluri de la Brașov: Oktoberfest. De această dată însă, va fi o ediție specială #DeNota10, pentru că renumitul festival al berii a reușit să adune 10 astfel de evenimente deosebite, organizate cu multă pricepere, pentru cei care știu să guste o petrecere adevărată.

 

2018 înseamnă pentru Oktoberfest 10 ani de petrecere cu bere Ciucaş din belșug, care va fi degustată de zeci de mii de turiști veniți din toate colțurile lumii pentru petrecerea de la Brașov, anunțată în perioada 6-16 septembrie, care se va ține în două corturi încăpătoare: Wiesenzelt și Kronstadtzelt  ce vor fi amplasate pe locul fostului stadion Municipal.

Îi vom saluta din nou pe invitații de onoare ai evenimentului și ne vom mândri cu oficialitățile, care vor fi prezente la Oktoberfest. Acestea din urmă, ne-au adus faimă orașului, creând astfel noi punți de legătură cu localități de peste graniță. Herr Schurli, imaginea Oktoberfest-ului de la Munchen, s-a îndrăgostit de poalele Tâmpei, dovadă fiind faptul că ne vizitează pentru a patra oară – de notat este faptul că el participă de peste 30 de ani la Oktoberfest-ul din Germania, neratând nici o ediție. Zeci de mii de turişti sunt aşteptaţi ca să ciocnească halbe cu bere rece Ciucaş regular, Ciucas Malzbier sau bere germană nefiltrată, alintându-şi papilele gustative cu delicatese nemţeşti şi româneşti.

Și cine a mai pomenit distracție mare fără artiști adevărați și muzică bună? Aflați că 10 trupe vor dovedi că au talent chiar pe scenele Oktoberfest. Ne cheamă să ne cânte Claudia & Die Burzenland Party Band,  Albachtal Express, Kloster Gold, Karpaten Band, Hermannstadt 07, Music Ministerium, Melody for you, Wirbelwind, Trupa 6 și fanfara “Țara Bârsei”.

Miss Oktoberfest adună în cosițe 10 toamne în culori arămii, de la fiecare editie a festivalului, așa că va fi chef mare, cu premii speciale. Dacă încă nu v-ați înscris la concurs, încă o puteți face, pentru că nu contează vârsta, atata timp cat este peste 18 ani și nici greutatea, juriul punând accentul pe multe alte calități, pe care orice domniță le are de la Mama Natură.

Bărbații nu au fost uitați și vor fi chemați la concurs. Ei nu trebuie să fie nici vânjoși, nici foarte înalți, nici bărbieriți proaspăt, nici cu mușchii umflați ci trebuie să aibă chef de viață, să le placă berea cu adevărat, să aibă în public prieteni numeroși pentru o susținere serioasă pentru a putea participa la concursul Regele Berii. Nu o să le pară rău, ba din contră vor fi primii care vor veni și la anul la această competiție inedită.

Nimic nu se poate face pe acest pământ cu stomacul gol. La Oktoberfest vom putea alege ce să mâncăm, gustând din mai toate preparatele de pe mapamond, ca să ne satisfacem poftele culinare, cu un adevărat festin.

Ediția aniversară se va sărbători cu o bere nouă. Pentru că se împlinesc 10 ani de Oktoberfest, specialiștii gustului divin al berii, respectiv reprezentanții Ciucaș, s-au gândit să-și răsfețe clienții cu o nouă marcă de bere, ediție limitată: Ciucaș Malzbier.  Aceasta are o culoare arămie, oferită de extractul de malț și un gust ușor amărui, pentru a se potrivi atât cu preparatele românești, cât și cu cele bavareze. Nu uitați că berea merge cu mici, cu wurști, cu ciolan afumat și cu alte preparate, care vă vor face cu ochiul. Ciucaș Malzbier a fost creată special pentru a completa mesele bogate, care vor fi întinse în cele 11 zile de eveniment, iar  gustul nou va atrage ca un magnet și mai mulți vizitatori.

Toate ca toate, dar sper că n-ați uitat de paradă? Domnițe costumate și rujate ne vor face cu mâna din trăsurile elegante. Parada va putea fi admirată Joi 06.09 începând cu ora 16:00, pe traseul „hotel Aro – Palace, respectiv hotel capitol Capitol de pe B-dul Eroilor, pe lânga Primăria Braşov (latura cu intrarea CIC) unde vor fi invitate sa se alature paradei si oficialităţile, continuând pe str. Nicole Iorga – str. Lunga – sens siratoriu Bartolomeu – Calea Făgăraşului – cort “Oktoberfest”. Apoi vom da cep butoiului cu bere exact unde știți deja, în zona fostului stadion Municipal din Bartolomeu.

Toată lumea din oraș va fi prezentă aici, sigur veți putea bea o bere cu un fost coleg de bancă din liceu sau cu o cunoștință veche de la barul din cartier. Va fi o atmosferă extraordinară, veți găsi tot ce vă poftește inima în materie de mâncare și băutură, dulciuri și suveniruri. Dacă e septembrie e Oktoberfest, chiar din a 6-a zi de toamnă calendaristică.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: